úterý 12. října 2010

Chlorella, "zelená cesta" k rodinnému zdraví

Období početí našeho syna a založení rodiny bylo zvláštním, ale i  krásným obdobím našeho společného života. Když jsme se poprvé dozvěděli tu  radostnou novinu,  nastal  pro nás životní zlom. Najednou jsme už nebyli odpovědní jen sami za sebe, ale i za zdraví toho malého tvorečka. Stali jsme se rodiči... a  poprvé pocítili odpovědnost, i proto jsme se začali zajímat o to, abychom našemu dítěti dávali  vše potřebné, aby co nejlépe prospívalo! A právě tehdy jsme se více zaměřili na to, co vlastně jíme...

Těhotenství je úžasné, pokud je nastávající maminka vitální, spokojená a v pohodě. Potom si toto období může užívat bez stresu ona i její muž. Jenže taková může žena být jen tehdy, pokud ví, že dává dítěti  i sobě všechny potřebné živiny pro zdraví. Samozřejmě, že všechny maminky se snaží omezit přísun škodlivých látek do těla a jíst zdravě. Nicméně těhotenství je pro organismus ženy velkou zátěží a pro opravdu maximální fungovaní jejího organismu jsou důležité látky, které v sobě obsahuje Chlorella. Právě ta poskytuje mamince ryzí přírodní zdroj všech důležitých vitamínů a minerálů v takové míře, kterou neobsahuje žádná zelenina ani ovoce. Díky Chlorelle bude vaše tělo během těhotenství v přirozené rovnováze a vašemu děťátku se tak dostane všech důležitých prvků potřebných pro jeho zdravý vývin a růst.

A čím přesně nás Chlorella přesvědčila?
V první řadě to je kompletní obsah živin, které moje tělo dokáže bezezbytku využít  nejen ve svůj, ale především ve prospěch mého nenarozeného dítěte. Tato drobná řasa byla mezi prvními organismy při vzniku života na zemi. Fascinující jednobuněčný organismus, ze kterého vznikl rozmanitý život tak, jak ho známe dnes, pomáhá při vzniku nového života tím, že plodu poskytuje komplexní soubor všech cenných živin potřebných pro jeho zdárný vývoj. Tyto látky  se navíc vzájemně ovlivňují (tj. působí synergicky), což v praxi znamená, že se váží jedna na druhou a tím se stávají pro tělo podstatně využitelnější než uměle vyrobené vitamíny z lékárny. Ty tělo nedokáže dostatečně využít a vstřebat.

Chlorella také obsahuje i důležité esenciální mastné kyseliny vč. EPA a DHA. Právě tyto látky podporují zdárný vývoj plodu v těle matky a následně se podílí i na vzniku mozkové tkáně dítěte. U matky zase pomáhají chránit její srdce a cévy, stimulují nervovou soustavu a zabraňují degenerativním změnám v mozkové tkáni. Kromě těchto prvků obsahuje Chlorella také další živiny v poměru, který není běžný u běžných potravin: např. železa (FE) obsahuje Chlorella 15x tolik než hovězí maso. Betakarotenu má Chlorella 13x tolik než karotka.

To však ještě zdaleka není vše. Chlorella jako „prazakladatelka života“ obsahuje i další zcela unikátní složky a právě ty z ní činí jakýsi „zelený zázrak.“ V první řadě je potřeba se zmínit o chlorofylu, kterého Chlorella obsahuje tolik jako žádná jiná potravina na Zemi. Právě Chlorofyl je důležitý při odbourávání škodlivin z organismu člověka. Bylo vědecky prokázáno, že pravidelné užívání Chlorelly dokáže z těla odvést až neuvěřitelných 5 – 15 kilogramů škodlivin v podobě zahnívajících zbytků potravy, různých nestravitelných chemikálií obsažených v potravě apod. Tyto „odpadky“ zůstávají v našem těle dokonce i po speciálních sanatorických procedurách zaměřených na očistu organismu (sem spadají např. anální sprchy apod). Chlorella funguje zcela odlišně a to tak, že tyto škodliviny nečistí, ale váže! Přirozeným způsobem snižuje kyselost v organismu, takže působí proti škodlivým bakteriím a cizím organismům. Tím podporuje bifidomikroflóru ve střevech a zajišťuje jejich správnou funkci za čistě přírodní bázi, což nelze říct o většině uměle vyrobených prostředků.

Velice významnou složkou Chlorelly je též soubor látek souhrnně označovaných jako CGF (chlorella růstový faktor). Právě ony zajišťují tělu neuvěřitelnou schopnost růstu či následné regenerace poškozených tkání (drobné ranky, popáleniny apod.). Sama Chlorella se díky CGF dokáže za pomoci fotosyntézy reprodukovat neuvěřitelně rychle: z jedné buňky vzniknou během 20 – 24 hodin čtyři nové, což v přírodě nemá obdoby. Faktor CGF buňku celkově vyživuje a posiluje. Vědecké studie jasně dokazují, že takto posílené buňky organismu jsou zdravé a vitální, čímž Chlorella přímo působí jako prevence rakoviny! Navíc opětovně prováděné vědecké pokusy na myších prokázaly, že látky obsažené v Chlorelle posílily napadené buňky organismu natolik, že napadené buňky byly schopny se s rakovinou vypořádat a zastavit její další bujení. V několika případech se její růst v organismu zcela zastavil!

Dalším faktorem, který mě oslovil, je vysoký obsah nukleových kyselin DNA a RNA, které jsou vlastně prazákladem všech buněk. Chlorella obsahuje až 3,3%, což zcela jednoznačně souvisí s prapůvodem Chlorelly jako nositelky života! Vědci dokázali, že právě toto je alarmující důkaz, proč pravidelné užívání Chlorelly dokáže opravit a uzdravit i silně narušenou buňku. Chlorella umí dokonce i opravit poškozený genetický kód, což je fascinující zvláště kvůli stále se zvyšujícímu počtu dědičnosti chorob! Praktické studie odkazují na užívání Chlorelly Japonskými obyvateli po útocích v Hirošimě a Nagasaki. I následně ozáření lidé v Černobylu jsou jasným a přesvědčivým důkazem toho, že Chlorella má neuvěřitelnou schopnost regenerovat i v případech silně zničeného organismu.

Díky těmto informacím je snadné si uvědomit, že většina problémů spojených s tzv. „civilizačními chorobami“ vzniká podle téměř shodného vzorce. V téměř všech případech je viníkem nutriční deficit souvisící s nákupem hypermarketových potravin bez vitamínů a živin. Konzumací těchto potravin se v organismu doslova hromadí škodliviny v organismu. Mnoho lidí tak zcela nevědomky „otravuje“ své tělo. Nejlepším ukazatelem, že není něco v pořádku jsou alergie a narušená imunita nejen u dětí. Dochází k stále častějším komplikacím s donošením plodu. Existuje nespočet případů, kdy dochází k poruchám vývoje či ke vzniku  genetických vad plodu. Alarmující je i vyčerpanost lidí ve středním věku. Téměř všichni beze zbytku páchají na svém těle zločin „nekvalitní výživy,“ který se dříve či později projeví vznikem  nemocí oběhového sytému, cukrovky, nefunkčnosti kloubů. V horších případech propukají degenerativní onemocnění a u nejstarších lidí většinou vinou „zanesení organismu škodlivinami“ může propuknout i rakovinové bujení.

"Zelená cesta" pro celou rodinu 
Chtěla jsem svému dítěti  již před samotným vstupem do života dát to, po čem touží každý rodič - zdraví, proto jsem začala užívat Chlorellu již během těhotenství. Ačkoliv manžel byl zpočátku proti, když viděl, jak  oba prospíváme, záhy se na zelenou cestu přidal i on. Po porodu jsme se radovali ze zdravého a vitálního miminka a já jsem se téměř okamžitě dostala zpět do původní formy, aniž bych musela držet nějaké drastické diety.  Neměla jsem dokonce ani obávané strie a mé tělo se mnohem lépe regenerovalo. Náš syn nebyl ochuzen o ani mateřské mléko, což  se stalo mé kamarádce. Ta Chlorellu neužívala a po porodu se jí mléko ztratilo. Náš syn tak prospíval výrazně lépe než její stejně narozená dcerka, neboť živiny z Chlorelly dostával  právě prostřednictvím mého mateřského mléka.

Po konzultaci s odborníky na zdravou výživu jsme mu začali Chlorellu aplikovat hned s prvními příkrmy (pozor na formu tablet, ta je pro děti do 3 let nevhodná, takže je potřeba drtit, rozpouštět a nebo Chlorellu zakoupit prášku). Nyní vím, že jsem se vydala správnou cestou, protože syn úžasně prospívá a jeho imunita je oproti jeho stejně starým vrstevníkům nesrovnatelná. Že to není náhoda či pouhá shoda okolností, to nejlépe dokládají zkušenosti našich přátel, kteří se u svých dětí dříve neustále potýkali s různými nemocemi. Doporučili jsme jim užívat Chlorellu a  pozitivní účinky se  u jejich ratolestí projevily téměř záhy.

Také můj manžel si přestup na zelenou cestu jaksepatří pochvaluje:  už nesvádí věčný boj s kolísajícím cholesterolem a učebnicově se mu srovnaly i jaterní testy. Po sportu, který provozuje již od útlého mládí, neprospí celou sobotu, ale často a rád vyrazí s  rodinou na výlet. Je plný energie a  mladistvého elánu. Celková vitalita rovněž posílila jeho odolnost vůči stresu v zaměstnání.

I já jsem po počátečních týdnech očisty těla, která proběhla přirozeně a jemně, pocítila ohromný přísun energie, který se pozitivně odrazil  ve všech oblastech života. V pohodě zvládám péči o syna, domácnost a ještě mám dost sil na sportování.  Aktivní užívání Chlorelly proměnilo můj život i mé tělo: vymizely mi afty, výrazně se mi zlepšila pleť, kvalita vlasů i nehtů a zcela přirozeně se mi srovnalo i problematické zažívání. Mohu si tedy užívat života aktivně a bez překážek, protože vím, že jsem pro sebe i svou rodinu udělala maximum.

Kde Chlorellu vzít?
 U nás existuje široká škála dodavatelů Chlorely, ale její kvalita je pochybná. Naše rodina objevila firmu Mr.Mia, která vznikla spíš jen kvůli distribuci tohoto zboží pro sebe a své přátele z řad neziskových komunit. Teprve postupně se otevřela veřejnosti. Produkty firmy Mr.Mia mají ohromnou podporu v neziskovém sektoru, jehož aktivity vlastně firmu dotují. V porovnání s konkurencí např. GREEN WAYS nabízí firma Mr.Mia své zboží téměř o polovinu levněji, přičemž jeho kvalita je nepoměřitelná. Mr.Mia spolupracuje s dodavatelem, který po 25 let vévodí absolutní špičce světového trhu s Chlorellou. Díky ideálním podmínkám pěstování i zpracování dodává pouze Chlorellu v prémiové kvalitě.

Nejhodnocenější soubor látek CGF je zastoupen 25% zatímco u GREEN WAYS nedosahuje ani 15%. Chlorofylu 3,5% což je o celé procento více než GREEN WAYS.

1 komentář: