středa 6. října 2010

Chlorella, účinná "zbraň" lékařů?

Chlorella se v oblasti mezinárodního lékařského výzkumu nejvíce uplaťnuje v Japonsku, kde výsledky  mnoha klinických studií jednoznačně potvrdily, že látky obsažené v této drobné řase svým unikátně vyváženým složením chrání tělo i proti vzniku různých nádorových onemocnění. Jistě netřeba dodávat, že  včasná prevence je lepší než následná  a v mnoha případech též velice obtížná léčba. I přesto se však Chlorella dál  rve za Váš organismus, dokonce i tehdy, kdy nic jiného nezabírá...ovšem ani ona není všemocná.
  
Glioblastom

Glioblastom patří k nejčastějším nádorovým onemocněním mozku se smrtelnými následky. Oběti obvykle vzdorují glioblastomu šest měsíců až jeden rok. Nemocní mívají narušenou paměť, ztrácejí schopnost soustředění, trpí problémy s udržením rovnováhy. Rostoucí nádor poškozuje spoje mezi jednotlivými mozkovými nervovými buňkami a narušuje přenos nervových vzruchů. Léčba je komplikovaná hned z několika důvodů. Glioblastom rychle roste a často je odhalen, až když  v mozku dojde k vážnému poškození. Rakovinné buňky pronikají do okolí nádoru, a tak je nelze při operaci beze zbytku odstranit. Úspěch často nepřináší ani ozařování, protože buňky glioblastomu mu dokážou vzdorovat. Při chemoterapii pronikají léky z krve do mozku jen s velkými obtížemi a i jim se nádor dokáže přizpůsobit. Imunitní systém nemá v mozku pro likvidaci rakovinných buněk k dispozici všechny potřebné zbraně.

Fibromyalgie 
Fibromyalgie je chronický syndrom charakterizovaný rozšířenou bolestí svalů a únavou. Z dosud neznámých důvodů mají lidé s fibromyalgií ve svých tzv. „citlivých bodech“ snížený práh bolesti. Těmito body jsou obvykle přední strana kolen, lokty, kyčelní klouby, krk a páteř. Někteří lidé také zakoušejí poruchy spánku, ranní ztuhlost, syndrom dráždivého střeva, úzkost a další symptomy.

Hypertenze:

U 95% osob s hypertenzí se na jejím vzniku podílí vrozená náchylnost, která se projeví vlivem nepříznivého prostředí a nevhodným životním stylem. Nazýváme ji esenciální hypertenzí. Patří sem konflikty v práci či doma, rodinné starosti, pracovní nesnáze, přepětí, zodpovědnost, ctižádost neodpovídající schopnostem, ale i obezita, kouření, nadměrné pití alkoholu, u žen hormonální antikoncepce. To vše může nepříznivě ovlivnit osoby s vrozeným sklonem k hypertenzi. Proto je tak důležitý odpovídající způsob života zejména tam, kde se vyskytuje hypertenze rodičů či prarodičů.Asi u 5% hypertoniků je zvýšený krevní tlak způsoben onemocněním ledvin, nadledvin, či zúžením aorty!
Ulcerózní kolitida (idiopatická proktokolitida):
Je chronické onemocnění střevní sliznice. Je to onemocnění, které začíná obvykle postižením konečníku a omezuje se na tlusté střevo, zřídkakdy může být zánětem poškozena i konečná část tenkého střeva (terminální ileum). Ulcerózní kolitida poškozuje sliznici a působí zánětlivé změny a vředy na jejím povrchu. Onemocnění probíhá chronicky, často se střídají klidná bezpříznaková období s fázemi aktivace nemoci. Ulcerózní kolitidou trpí v České republice zhruba 45 pacientů na 100 000 obyvatel. Co si tedy představit v praxi? Zcela ve zkratce je možné říct, že ulcerózní kolitida je onemocnění zažívacího traktu, které má dlouhodobý průběh a projevuje se bolestmi břicha, častými průjmovitými stolicemi s příměsí krve a řadou dalších příznaků a komplikací. Léčba choroby je možná, ale obtížná a dlouhodobá a definitivním řešením může být v krajních případech až chirurgický zákrok.

Účinná zbraň lékařů a vědců? Chlorella... 
Vědci ze Severní Ameriky v roce 1990 uskutečnili ojedinělý pokus: začali 20 pacientům postiženým zhoubným rakovinovým nádorem mozku (Glioblastom) podávat 20 gramů Chlorelly v prášku a 150 ml Chlorelly v tekutém stavu v různých dávkách i kombinacích. Některým pacientům Chlorellu ordinovali i během konvenční chemoterapie a ozařování. Výsledek byl překvapivý: u pacientů, kteří dostávali Chlorellu pravidelně, bylo jasně viditelné zlepšení stavu jejich imunitního systému, čímž došlo ke zlepšení jejich celkového zdravotního stavu. 7 z 20 pacientů doslova "přežilo" svou smrt. Ti, kdo podstoupili pouze konvenční léčbu, zemřeli.

Další klinický test zase odhalil účinnost Chlorelly pro pacienty s mírnými symptomy fibromyalgie. Užíváním 10 g Chlorelly v tabletách a 100 ml Chlorelly v tekutém stavu po dobu 2 měsíců se u všech pacientů potvrdilo celkové zlepšení. Semi-objektivní měření bylo prováděno systematicky na klinice po 0, 30 a 60 dnech terapie. Zdravotní stav 18 z 20 vybraných pacientů se během užívání Chlorelly viditelně zlepšil. Několik pacientů rovněž poukázalo na zlepšení trávení a potlačení bolesti.

Chlorella ukázala svůj potenciál i během dalšího kontrolovaného experimentu s placebem: vědci opět zkoumali účinky 10 g čisté Chlorelly v tabletách a 100 ml Chlorelly v tekutém stavu na lidský organismus po 3 měsíce: bylo vybráno 55 pacientů s fibromyalgií, 33 pacientů s hypertenzí  (zvýšeným krevním tlakem) a 9 pacientů s ulcerózní koliditidou. Výsledek testu jednoznačně prokázal, že pravidelná denní dávka Chlorelly vrátila všem pacientům do normálu nejen vysoký krevní tlak, ale že též došlo k rapidnímu snížení hodnot cholesterolu a zrychlila se  celková regenerace organismu, což byla jasná známka posílení imunitního systému organismu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat