úterý 12. října 2010

Podpořte imunitu, srdce i paměť ...

Žijte život naplno!

Chlorella je mimo jiné i důležitým přírodním zdrojem kyseliny eikosapentaenové (EPA) a  dokosahexaenové (DHA). Tyto látky obecně řadíme do skupiny, která se odborně nazývá omega-3 mastné kyseliny. Ta je podskupinou tzv. esenciálních nenasycených mastných kyselin. (pozn.: tato skupina látek se také nazývá polynenasycené mastné kyseliny neboli vitamin F.) Slovíčko esenciální = pro lidské tělo nezbytné; háček je však v tom, že náš organismus si tyto látky sám vytvořit nedokáže, proto je potřeba konzumovat stravu bohatou právě na složky EPA a DHA.

Co všechno EPA a DHA v našem těle ovlivňují?
V těle dokáží EPA a DHA pozitivně ovlivnit mnohé funkce a mohou dokonce pomoci v léčbě srdečně-cévních či autoimunitních onemocnění nebo snížit hladinu obávaného cholesterolu. Obě látky jsou nepostradatelné zejména pro řízení a souhru životních procesů v organismu, správnou funkci buněčných stěn, nervů, oka, imunity a srdečně-cévního systému. DHA pak hraje významnou roli v procesu zapamatovávání si, zejména v dětství. Její vyvážený přísun je potřebný pro správný mentální vývoj dítěte. EPA  zase ovlivňuje kvalitu cév a zlepšuje průběh zánětlivých procesů v oblasti srdečně-cévní, přičemž prokazatelně snižuje zvýšený krevní tlak, čímž  významně přispívá k redukci vzniku infarktu myokardu či jeho opakování.

Díky Chlorelle jsem přechod ani nevnímala...
Tyto látky rovnež pomáhájí při autoimunitních onemocněních jako je revmatoidní artritida, lupus, roztroušená sklerosa apod., rakovině, ale i při kožních onemocněních typu lupenky, dále ekzémy, záněty či při alergických onemocněních.

Příznivě působí také na imunitní a regenerační procesy v organismu a prokazatelně tak urychlují jejich průběh. EPA a DHA jsou nepostradatelné zejména pro ženy s premenstruačním syndromem a ženy v klimakteriu. Stabilizují regulační a hormonální systémy organismu a tlumí  tak nepříjemné obtíže s nimi spojené. Pozitivně ovlivňují  zejména jedince se sklonem k depresím a schizofrenii. Vědecké studie jasně prokázaly, že zejména  konzumace EPA příznivě ovlivnila jedince těmito chorbami postižené.

Účinky EPA a DHA však obecně ocení  i duševně či fyzicky pracující, dospívající či starší lidé. V období zvýšených nároků na organismus napomáhá EPA svými tonizujícími účinky k zachování zdraví. Omega-3 mastné kyseliny jsou významně zastoupeny v nervových tkáních, proto jejich dostatek pomáhá uchovat  zdravý mozek i nervy.

Váš organismus EPA a DHA  potřebuje...
DHA plní funkci koordinátora organismu
DHA je důležitá i z důvodu řízení životních procesů v organismu,  pro správnou funkci buněčných stěn, nervů, oka, imunity a srdečně-cévního systému. Hraje významnou roli v procesu zapamatovávání, zejména v dětství je potřebná pro správný mentální vývoj.

Co se stane, když EPA a DHA v organismu chybí?
Nedostatek esenciálních nenasycených mastných kyselin v organismu se může navenek projevit zhoršenou kvalitou pokožky, nehtů a vlasů. Může dojít i ke snížení obranyschopnosti organismu, nervovým poruchám, špatnému vidění a zhoršení paměťových schopností.

1 komentář:

  1. Doporučuji také prostudovat více o účincích Chlorelly na http://chlorella-ucinky.cz/.

    OdpovědětVymazat