pondělí 27. září 2010

Dopřejte svým dětem "energii země, slunce a vody..."

...toto označení pro Chrorellu poprvé použil přední japonský léčitel Mirohito. Chlorella, řasa o velikosti červené krvinky, je sama o sobě neuvěřitelně vitálním a přizpůsobivým organismem. Obsahuje nejvyšší zastoupení chlorofylu ze všech známých rostlin vůbec, ale je užívána především proto, že pro nás představuje jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek.

Tato řasa se na zemi vyskytovala již před 3 miliardami let a je tudíž svým způsobem velmi úzce spjata s  počátečním vývojem života na naší planetě, což spolehlivě prokázaly i nálezy fosilií. Známe i jiné druhy řas,  ale žádná se svou výživnou hodnotou Chlorelle nevyrovná.


Uspěchaný životní styl dnešní doby nejvíce postihuje naše děti, které jsou, zvláště pak ve větších a středních městech, od malička vystaveny škodlivým vlivům vč. zvýšené míry smogu, stresu, apod. Zvláště alarmující je zvýšený výskyt dětí trpících obezitou a různými druhy alergií. Obezita je důsledkem příjmu kaloricky bohaté stravy (tučná a slaná jídla) a nedostatkem fyzického pohybu. Chlorella je svou podstatou plnohodnotné jídlo, na rozdíl od komerčně prodávaných vitamínů a všechny využitelné látky jsou vázány přirozenou formou přímo na aminokyseliny, takže je tělo může daleko lépe využít než jakékoliv umělé přípravky.

Vědecké studie navíc prokázaly, že tato řasa má prokazatelný vliv na rychlejší růst dítěte, přičemž zároveň přirozeně posiluje jeho imunitní systém. Ani ona však nedokáže zázraky, musí se prokombinovat se správnou životosprávou.

V dnešní době se z jídelníčku našich dětí vytratila jídla, která byla dříve běžná a dítě po nich správně prospívalo, což je také důsledek, proč mnoho dnešních maminek mívá vrásky na čele kvůli alergiím svých potomků. Přidáváním Chlorelly pokryjete fyziologické potřeby vyvíjejícího se těla, protože jedině přísunem vyvážených a pro tělo důležitých látek bude Vaše dítě správně prospívat. Sestavit takový jídelníček nebylo nikdy jednodušší.

Znáte krásnější pohled než je na ZDRAVÉ A SPOKOJENÉ DÍTĚ?

Zejména díky vynikající stravitelnosti Chlorelly ji odborníci na výživu jednoznačně doporučují k výživě dětí všech věkových kategorií. (U kojenců a dětí do 3 let je lépe využít Chlorellu v prášku - tablety by mohly děti spolknout či se začít dusit.) U podvyživených dětí je Chlorella dokonce účinnější než sušené kravské mléko. Chlorella rozpuštěná v čisté vodě je zase ideálním doplňkem pro kojence, kteří nemohou být kojeni mateřským mlékem nebo mají alergii na mléko kravské. Lze ji  dokonce použít i u jedinců se sníženou kapacitou příjmu potravy (podvýživa a hypovitaminóza), kromě toho pomáhá  Chlorella účinně odstranit i veškeré nutriční deficity.


Dávejte svým dětem pravidelně Chlorellu a můžete si být jistá, že to na svých ratolestech poznáte. Chlorella je zelený přítel, který bude stát vždy na straně Vašeho rodinného zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat